BRIDGESTONE POTENZA SPORT

SAATAVILLA AALLON AUTOSSA

Bridgestone on lanseerannut suorituskykyisen Potenza Sport -renkaan

  • Uusi Bridgestone Potenza Sport antaa kuljettajalle täyden hallinnan ja saa autosta irti parhaan mahdollisen suorituskyvyn.
  • Tammikuussa 2021 myyntiin tuleva seuraavan sukupolven rengas tarjoaa äärimmäistä suorituskykyä niin kuivalla kuin märällä ajoalustalla, kuten TÜV SÜDin testit osoittavat.
  • Useat johtavat autonvalmistajat, kuten BMW, Lamborghini ja Maserati, ovat valinneet niille räätälöidyt Potenza Sport -renkaat autojensa ensiasennusrenkaiksi.

Johtava edistyksellisten, kestävien liikkuvuus- ja muiden ratkaisujen tarjoaja Bridgestone lanseeraa erittäin suorituskykyisten renkaidensa uuden lippulaivatuotteen, Bridgestone Potenza Sportin. Renkaan kehitystyössä hyödynnettiin Bridgestonen edelläkävijän asennetta ja erittäin suorituskykyisiin renkaisiin liittyvää osaamista sekä kattavaa markkinatutkimusta, ja tulokset näkyvät: rengas pitää hallinnan kuljettajalla ja vapauttaa auton suorituskyvyn.

Urheilullisten renkaiden suorituskyky uudelle tasolle

Bridgestonella on vahva historia suorituskykyisiin renkaisiin liittyvästä osaamisesta niin aiempana F1-autojen rengastoimittajana kuin suorituskykyisten premium-autojen valmistajien pitkäaikaisena kumppanina. Bridgestone hyödynsi tätä kokemustaan uuden, huippusuorituskykyisen Bridgestone Potenza Sport -renkaan kehitystyössä. Tämä seuraavan sukupolven rengas tarjoaa luokkansa parasta suorituskykyä kuivalla ajoalustalla, huippuominaisuudet myös märällä ja asettaa riman premium-tason urheilullisille renkaille.
Euroopan arvostetuimpiin autoalan testauslaitoksiin kuuluvan TÜV SÜDin testeissä Potenza Sport saavutti premium-segmentin kilpailijarenkaita paremmat arvosanat sekä jarrutuksessa kuivalla alustalla (lyhin jarrutusmatka kuivalla) että vakaudessa suoralla ja kaarreajossa.1 Märkäpidossa Potenza Sportilla on EU-rengasmerkintöjen mukainen A-luokitus, ja TÜV SÜDin suorittamissa testeissä1 renkaan ominaisuudet kaarreajossa ja käsiteltävyys märällä alustalla arvioitiin testirenkaiden parhaimmiksi, joten Bridgestone Potenza Sport tarjoaa kiistattomasti erinomaiset märkäominaisuudet.

Renkaan loistavat ominaisuudet sekä kuivalla että märällä yhdistyvät edellismallia, Potenza S001:tä parempaan kulumiskestävyyteen.2

Autoilijoiden kanssa kehitetty, edelläkävijäteknologiaa hyödyntävä rengas

Bridgestone halusi luoda Potenza Sportista renkaan, joka vastaa autoilijoiden suorituskykyisiä renkaita koskeviin odotuksiin. Samalla haluttiin tuoda helpotusta arjen haasteisiin. Siksi Potenza Sportin kehitystyö aloitettiin kattavalla markkinatutkimuksella: Bridgestone haastatteli yli 3 800:aa loppukäyttäjää eri puolilla Eurooppaa. Vastausten perusteella Bridgestone suunnitteli erittäin suorituskykyisen renkaan, joka vastaa kuljettajien hallintaa ja luottamusta koskeviin tarpeisiin ja odotuksiin.

Potenza Sportin huippusuorituskyky saavutettiin käyttämällä useita uusia, innovatiivisia teknologioita niin pintakuviossa, kumiseoksessa kuin rengasrungossa. Pintakuviossa käytetään useita uusia tekniikoita, kuten innovatiivisia jäykempiä 3D-lamelleja, jotka parantavat jarrutusominaisuuksia ja kulumiskestävyyttä; optimoitu kumiseos ja innovatiivinen sekoitusteknologia parantavat sekä märkä- että kuivaominaisuuksia. Bridgestone käyttää kulutuspinnan keskiosassa myös uutta hybridivahvistusta, joka vakauttaa rengasta suurilla nopeuksilla. Urheilullinen rengasrunko parantaa myös vakautta ja ohjausvastetta ja takaa optimaalisen vierintävastuksen.

Potenza Sport -renkaan kehitystyössä olennaisessa roolissa oli Bridgestonen itsensä kehittämä virtuaaliratkaisu, joka säästää aikaa ja ympäristöä. Ratkaisun avulla Bridgestone pystyy arvioimaan renkaan suorituskykyä erittäin tarkasti kehitysvaiheessa ilman tarvetta valmistaa ja ajaa varsinaista rengasta. Renkaanmallinnustekniikka vähentää ympäristövaikutuksia kuluttamalla vähemmän resursseja, minkä lisäksi se nopeuttaa kehitysprosessia ja koko projektin valmistumista.

Useiden maailman arvostetuimpien autobrändien valinta

Useat johtavat autonvalmistajat ovat valinneet niille räätälöidyt Potenza Sport -renkaat autojensa ensiasennusrenkaiksi. Näitä ovat mm. Maserati MC20 -superauto, Lamborghini Huracán STO, BMW 8 -sarja – ja lisää on tulossa.

Euroopassa kehitetty ja valmistettava Potenza Sport tulee saataville Euroopassa ja muilla alueilla tammikuussa 2021. Renkaasta tulee saataville 96 kokoa 17–22 tuuman vanteille. Kokovalikoima kattaa laajasti premium- ja luksusluokan henkilöautot ja SUV-mallit. Potenza Sportin lanseerauksen myötä Bridgestonen valikoima isojen ja erittäin isojen vannekokojen kesärengassegmentissä laajenee merkittävästi.

”Potenza Sport on uusin luku Bridgestonen suorituskykyisten renkaiden historiassa”, sanoo Bridgestone Central Europen toimitusjohtaja Christian Mühlhäuser. ”Siinä näkyy historiamme ja innovointikykymme moottoriurheilussa, halumme vastata tinkimättömästi kuljettajien tarpeisiin sekä alalla vertaistaan hakevat investointimme tutkimus- ja kehitystyöhön. Suunnittelimme premium-luokan urheilullisen renkaan, joka pitää hallinnan kuljettajalla ja vapauttaa auton suorituskyvyn. Potenza Sport asettaa riman urheilullisten renkaiden suorituskyvylle.”

Kuvat

Jaa:

Toimipisteet
HERTTONIEMI, HELSINKI

Aukioloajat
ma–pe 08:00 – 17:00

Puhelinnumero
010 423 9550

Osoite
Mekaanikonkatu 25
00880 Helsinki

TAMMISTO, VANTAA

Aukioloajat
ma–pe 08:00 – 17:00

Puhelinnumero
09 7555 550

Osoite
Arinatie 4
01520 Vantaa

Ajankohtaista

Auton katsastus – milloin, miksi ja miten?

Katsastusvelvolliselle ajoneuvolle on suoritettava tietyin väliajoin määräaikaiskatsastus, jossa tarkastetaan ajoneuvon kunto, rekisteriin merkityt tiedot sekä valvotaan ajoneuvoon kohdistuvien verojen ja maksujen suorittamista. Ajoneuvoa ei saa

Resurs – Maksa omaan tahtiin

Maksa myöhemmin ­– omaan tahtiisi Ostaessasi First Stop Tilillä valitset milloin ja miten haluat maksaa. Saat jopa 12 kuukautta korotonta maksuaikaa. Tilin hakeminen on helppoa