Akkujen kunnon mittaus

Aallon Auto suorittaa sähkö- ja hybridiautojen akkutestauksia ammattitaidolla – olemme ensimmäisiä korjaamoja Suomessa, jotka tarjoavat akkutestauspalvelua. Käyttämämme riippumaton Aviloo-testaus ja siitä saatava todistus kertovat luotettavasti autosi akun kunnosta sekä mahdollisista alkavista vioista.

Sähkö- ja hybridiauton akun kunnon selvitys

Sähköauton hankintaa tai vaihtoa harkitessa akku ja sen kunto herättävät kysymyksiä. Korkeajänniteakku menettää kapasiteettiaan ja suorituskykyään väistämättä ajan myötä. Esimerkiksi jatkuva lataaminen pikalatureilla kuluttaa korkeajänniteakkua. Akun kunto vaikuttaa merkittävästi myös auton jälleenmyyntiarvoon, joten se kiinnostaa sekä sähköauton myyjää että ostajaa.

Sähköauton akkutakuu on tyypillisesti noin kahdeksan vuotta. Jos takuu on päässyt umpeutumaan ja akku hajoaa, voi edessä olla iso investointi. Sähköauton akun vaihto saattaa ikävimmässä tapauksessa kustantaa enemmän kuin auton sen hetkinen arvo.

Ajoneuvovalmistajasta riippumaton Aviloo-akkutesti selvittää sähköauton akun todellisen tilan

Sähköauton akun kuntotestauksessa saadaan selville akun nykyinen kunto, SoH-arvo eli State of Health. Se kertoo käytännössä akun sen hetkisen kapasiteetin suhteessa uuden akun suorituskykyyn – eli kuinka pitkälle auton akulla voidaan ajaa verrattuna uuteen autoon. Testin avulla voidaan havaita myös erilaisia alkavia vikoja ja saadaan hyvinkin kattava käsitys siitä, mitä on odotettavissa. Jos akussa on jo jonkinlaista alkavaa vikaa, voidaan siihen testin ansiosta reagoida ajoissa.

AVILOO Battery Diagnosticin kehittämällä TÜV-sertifioidulla akkutestillä saadaan nopeasti täsmällistä tietoa akun kunnosta testaushetkellä ja se on markkinoiden ylivoimaisin verrattaessa nopeutta ja tiedon tarkkuutta. Koska Aviloo on riippumaton toimija eli käyttää samaa laskentamenetelmää kaikkien ajoneuvomallien ja -valmistajien suhteen, tulee akkutestaamisesta luotettavaa ja vertailukelpoista auton merkistä tai mallista riippumatta. Tämä eroaa valmistajien testeistä, joissa saatetaan käyttää toisistaan eroavia laskentamenetelmiä. 

Lataushybridin ja sähköauton akun testaaminen ja testin hinta

Aallon Auto suorittaa Aviloon akkutestiä sekä Premium- että Flash-testinä:

  • Hybridi- tai sähköauton akun Aviloo Premium-testi, hinta 129 €
  • Hybridi- tai sähköauton akun Aviloo Flash-testi, hinta 89 €

 

Premium-testissä autoon kytketään mittauslaite, jonka jälkeen akku ladataan ensin täyteen ja ajetaan sitten kokonaan tyhjäksi. Testilaite lukee ja tallentaa ajon aikana korkeajänniteakun olosuhdetietoja, kuten jännitteitä, virtoja, lämpötiloja sekä useita muita parametrejä. Testin aikana autolla voi ajaa normaalisti, kunhan akku saadaan ajettua täydestä tyhjäksi. Testi on hyvin tarkka ja mittaa akun todellisen kapasiteetin sekä huomioi useita erilaisia muuttujia. Parhaan hyödyn testituloksesta saa irti, kun tuloksia tulkitsee ammattilainen, joka tarvittaessa osaa suositella akulle jatkotoimenpiteitä, jos esimerkiksi alkavia vikoja havaitaan.

Aviloon Flash-testi on nimensä mukaisesti ripeä toteuttaa. Se on luotu helpottamaan esimerkiksi auton sisäänosto- ja hinnoitteluvaihetta. Auto kytketään kiinni testilaitteeseen, joka tuottaa minuuteissa auton sen hetkisestä datasta ja historiasta tarkkaa ja luotettavaa tietoa, jota käyttäjä pystyy itse tulkitsemaan sertifikaatista. Mikäli poikkeamia ilmenee, Aviloon asiantuntija käy ne läpi. Autolle voidaan tarvittaessa suorittaa samalla laitteella kattavampi Premium-testi. 

Aviloo-testin vaivattomuus sekä riippumaton, helposti tulkittava todistus mahdollistavat omalta osaltaan sähköautojen jälkimarkkinan kasvua. Testi tarjoaa siis arvokasta tietoa ja turvaa kaupantekohetkellä tai autojen leasing-sopimuksia tehtäessä. 

 

e-Expert-korjaamot palvelevat sähkö- ja hybridiautojen omistajia ammattitaidolla merkistä riippumatta. Jokaisella erikoistuneella e-Expert-korjaamolla on sähköajoneuvotekniikkaan koulutettu henkilöstö ja ajantasainen korjaamovarustus. e-Expert-korjaamot on koulutettu myös korkeajänniteakkujen korjauksiin. Määräaikaishuollot ja korjaukset tehdään autonvalmistajan ohjeiden mukaisesti, jolloin myös ajoneuvon mahdollinen tehdastakuu säilyy.

Jaa:

Toimipisteet
HERTTONIEMI, HELSINKI

Aukioloajat
ma–pe 08:00 – 17:00

Puhelinnumero
010 423 9550

Osoite
Mekaanikonkatu 25
00880 Helsinki

TAMMISTO, VANTAA

Aukioloajat
ma–pe 08:00 – 17:00

Puhelinnumero
09 7555 550

Osoite
Arinatie 4
01520 Vantaa

Palvelut
Ajankohtaista