Akkujen kunnon mittaus

Aallon auto suorittaa sähköautojen ja hybridien akkujen kunnon testauksia. Saat testauksesta todistuksen akun kunnosta.

Aallon Auto on ensimmäisiä korjaamoja Suomessa, joka tarjoaa akkutestauspalvelua.

Sähköauton ja hybridiauton akun kunnon selvitys

Sähköauton hankintaa tai vaihtoa harkitessa akku ja sen kunto herättävät kysymyksiä. Korkeajänniteakku menettää kapasiteettiaan ja suorituskykyään väistämättä ajan myötä. Esimerkiksi jatkuva lataaminen pikalatureilla kuluttaa korkeajänniteakkua. Akun kunto vaikuttaa merkittävästi myös auton jälleenmyyntiarvoon, joten se kiinnostaa sekä sähköauton myyjää että ostajaa. Akkutakuu sähköautossa on tyypillisesti noin kahdeksan vuotta. Jos takuu on päässyt umpeutumaan ja akku hajoaa, voi edessä olla iso investointi. Sähköauton akun vaihto saattaa ikävimmässä tapauksessa kustantaa enemmän kuin auton senhetkinen arvo on.

Ajoneuvovalmistajasta riippumaton kuntotesti selvittää sähköauton akun todellisen tilan

Sähköauton akun kuntotestauksessa saadaan selville akun nykyinen kunto, SoH-arvo eli state of health. Se kertoo käytännössä akun tämänhetkisen kapasiteetin suhteessa uuden akun täyteen suorituskykyyn eli sen, kuinka pitkälle auton akulla voidaan ajaa verrattuna uuteen autoon. Testin avulla voidaan havaita myös paljon erilaisia mahdollisia vikoja ja saadaan hyvinkin kattava käsitys siitä, mitä on odotettavissa. Jos akussa on jo jonkinlaista alkavaa vikaa, voidaan siihen testin ansiosta mahdollisesti reagoida ajoissa.

Miten akun kuntotesti toimii?

Akun kuntotestausta varten autoon kytketään mittauslaite, jonka jälkeen akku ladataan ensin täyteen ja ajetaan sitten kokonaan tyhjäksi. Testilaite lukee ja tallentaa ajon aikana korkeajänniteakun olosuhdetietoja, kuten jännitteitä, virtoja, lämpötiloja sekä useita muita parametrejä. Testin aikana autolla voi ajaa normaalisti, kunhan akku saadaan ajettua täydestä tyhjäksi. Testi on hyvin tarkka ja mittaa akun todellisen kapasiteetin sekä huomioi paljon erilaisia muuttujia. Parhaan hyödyn testituloksesta saa irti, kun tuloksia tulkitsee ammattilainen, joka tarvittaessa osaa suositella akulle jatkotoimenpiteitä, jos esimerkiksi alkavia vikoja havaitaan. Akun kuntoraportti on hyvä tuki myös kaupantekoon, jos suunnittelee sähköauton myyntiä tai ostoa – ennakoimalla voi säästyä ikäviltä yllätyksiltä myöhemmin.

e-Expert-korjaamot palvelevat sähkö- ja hybridiautojen omistajia ammattitaidolla merkistä riippumatta. Jokaisella erikoistuneella e-Expert-korjaamolla on sähköajoneuvotekniikkaan koulutettu henkilöstö ja ajantasainen korjaamovarustus. e-Expert-korjaamot on koulutettu myös korkeajänniteakkujen korjauksiin. Määräaikaishuollot ja korjaukset tehdään autonvalmistajan ohjeiden mukaisesti, jolloin myös ajoneuvon mahdollinen tehdastakuu säilyy.

Jaa:

Toimipisteet
HERTTONIEMI, HELSINKI

Aukioloajat
ma–pe 08:00 – 17:00

Puhelinnumero
010 423 9550

Osoite
Mekaanikonkatu 25
00880 Helsinki

TAMMISTO, VANTAA

Aukioloajat
ma–pe 08:00 – 17:00

Puhelinnumero
09 7555 550

Osoite
Arinatie 4
01520 Vantaa

Palvelut
Ajankohtaista