Ilmastointihuolto

Aallon Auto huoltaa ja korjaa kaikkien autojen ilmastointilaitteet. Käytössä on kylmäaineet R1234YF ja R134A

Aivan kuten muukin auto, auton ilmastointi tarvitsee säännöllistä huoltoa toimiakseen täydellisesti. Aallon Auton toimipisteissä teemme auton ilmastointihuoltoja ja ilmastointilaitteiden korjauksia tinkimättömällä ammattitaidolla.

Ilmastointihuolto on hyvä tehdä säännöllisesti

Ilmastointilaite tulisi huoltaa säännöllisesti määräaikaishuollon yhteydessä, jossa kylmä- ja voiteluaineiden määrät ja järjestelmän yleinen kunto tarkistetaan. Ilmastointilaitetta olisi hyvä käyttää myös talvella, jotta se pysyisi paremmin kunnossa.

Ilmastointi vaatii ajoittain korjausta

Järjestelmän paineistettu kaasu saattaa vuotaa tiivisteistä ja tällöin ilmastoinnin teho heikkenee. Mahdolliset vuodot selviävät helposti, ilmastointijärjestelmään lisättävän väriaineen avulla. Tällä tavalla säästetään työaikaa ja kustannuksia vian etsimisessä sekä korjauksissa.

Auton raitisilmasuodatin kannattaa vaihtaa huollon yhteydessä

Joidenkin automallien huoltoväli saattaa olla niin pitkä, että ainakin raitisilmasuodatin kannattaa vaihtaa vuosittain. Auton raitisilmasuodatin estää mm. pölyn, otsonien, pakokaasun ja epäpuhtauksien pääsyn auton sisäilmaan.

Suodattimen vaihtaminen parantaa tehokkaasti auton sisäilman laatua ja samalla poistaa epämiellyttäviä hajuja. Raitisilmasuodatinta suositellaan vaihdettavaksi keväisin ja syksyisin tai ainakin 15 000 ajokilometrin välein.

Merkit jolloin raitisilmasuodatin kannattaa vaihtaa:  

  • Auton lasit huurtuvat nopeasti.
  • Puhallin ei tunnu toimivan.
  • Auton sisäilma haisee tunkkaiselta.
  • Auton sisätilat eivät lämpene kunnolla.

 

Uusissa autoissa käytetään ympäristöystävällistä kylmäainetta

Uusissa autoissa käytettävää kylmäainetta (R1234YF) haihtuu normaalisti järjestelmästä riippuen n. 10% vuodessa. Aineen vajauksen ollessa kolmannes, ilmastointilaitteen toiminta heikkenee ja laite ei enää puhalla kunnolla kylmää ilmaa autoon.

Tällöin auton ilmastoinnin kompressori joutuu tekemään paljon töitä kylmän ilman puhaltamiseen. Jos kylmäaine loppuu kokonaan, kompressori saattaa mennä rikki. Kompressorin tiheä käynti myös kasvattaa polttoaineen kulutusta. Siksi suosittelemmekin ilmastointihuoltoa vuosittain.

Käytössämme on myös vanhempiin autoihin sopiva kylmäaine R134A.

Ilmastoinnin huollattamisesta saat:

  • Lisää mukavuutta ja turvallisuutta ajomatkoilla. Voit keskittyä oleelliseen eli ajamiseen, kun lämpötila ja kosteus ovat miellyttävät.
  • Säännöllisellä ilmastointihuollolla varmistat moottorin paremman toiminnan, huonokuntoinen järjestelmä vie tehoa moottorista.
  • Polttoaineenkulutus laskee.

 

Jaa:

Toimipisteet
HERTTONIEMI, HELSINKI

Aukioloajat
ma–pe 08:00 – 17:00

Puhelinnumero
010 423 9550

Osoite
Mekaanikonkatu 25
00880 Helsinki

TAMMISTO, VANTAA

Aukioloajat
ma–pe 08:00 – 17:00

Puhelinnumero
09 7555 550

Osoite
Arinatie 4
01520 Vantaa

Palvelut
Ajankohtaista