Päästö- ja OBD-mittaukset

Katsastusta varten tarvitaan päästömittaus, jonka voit ottamaan huollon yhteydessä sekä bensiini- että diesel-autosta.

Päästömittaus tehdään bensiinikäyttöisille autoille, jotka on käyttöönotettu vuonna 1978 tai jälkeen ja dieselkäyttöisille autoille, jotka on käyttöönotettu vuonna 1980 tai jälkeen.

Päästömittaus

Bensiinikäyttöisten autojen pakokaasuista mitataan hiilimonoksidin (CO) ja hiilivety-yhdisteiden (HC) pitoisuudet, sekä lambda-arvo, jos autossa on tämä anturi. Dieselkäyttöisistä autoista tarkastetaan savutusmittaus eli k-arvo.

Päästömittaus ja hybridiauto

Tiesithän, että hybridiautot tarvitsevat päästömittaukset myös, sillä ne käyttävät myös polttomoottoria. Hybridi käy siis läpi ihan saman päästömittauksen, kuin muutkin autot.

Päästömittaustodistus

Meiltä saat päästömittaustodistuksen. Mittaustodistus on voimassa kolme kuukautta, jonka aikana voit käyttää sitä, kun käytät autoasi katsastuksessa.

Jos ajoneuvolle edellytetään päästömittausta sekä OBD-mittausta, on molemmista esitettävä katsastuksessa todistus erikseen.

OBD-mittaukset

Meillä onnistuvat myös ajoneuvon oman tietojärjestelmään tallentuneiden tietojen OBD-mittaukset. OBD-diagnostiikkajärjestelmä valvoo moottorin ja pakokaasujen puhdistuksen toimintaa.

Vuosimallin 2001 ja uudempien bensiinimoottorilla varustettujen autojen katsastuksessa myös OBD-mittaus on pakollinen. Alle 10-vuotiaista bensiiniautoista, ja vuonna 2016 tai myöhemmin käyttöönotetuista dieselautoista päästöt tarkastetaan tekemällä vain OBD-mittaus.

 

Jaa:

Toimipisteet
HERTTONIEMI, HELSINKI

Aukioloajat
ma–pe 08:00 – 17:00

Puhelinnumero
010 423 9550

Osoite
Mekaanikonkatu 25
00880 Helsinki

TAMMISTO, VANTAA

Aukioloajat
ma–pe 08:00 – 17:00

Puhelinnumero
09 7555 550

Osoite
Arinatie 4
01520 Vantaa

Palvelut
Ajankohtaista

Resurs – Maksa omaan tahtiin

Maksa myöhemmin ­– omaan tahtiisi Ostaessasi First Stop Tilillä valitset milloin ja miten haluat maksaa. Saat jopa 12 kuukautta korotonta maksuaikaa. Tilin hakeminen on helppoa