Päästö- ja OBD-mittaukset

Katsastusta varten tarvitaan päästömittaus, joka voidaan suorittaa huollon yhteydessä sekä bensiini-, diesel-, että hybridiautoon.

Päästömittaus tehdään bensiinikäyttöisille autoille, jotka on käyttöönotettu vuonna 1978 tai jälkeen ja dieselkäyttöisille autoille, jotka on käyttöönotettu vuonna 1980 tai jälkeen.

Päästömittaus

Bensiinikäyttöisten autojen pakokaasuista mitataan hiilimonoksidin (CO) ja hiilivety-yhdisteiden (HC) pitoisuudet, sekä lambda-arvo, jos autossa on tämä anturi. Dieselkäyttöisistä autoista tarkastetaan savutusmittaus eli k-arvo.

Hybridiautojen päästömittaus

Tiesithän, että myös hybridiautot tarvitsevat päästömittaukset, sillä ne käyttävät polttomoottoria. Hybridi käy siis läpi saman päästömittauksen kuin bensiini- ja dieselautot.

Päästömittaustodistus

Meiltä saat päästömittaustodistuksen, joka on voimassa kolme kuukautta. Tänä aikana voit käyttää todistusta tuodessasi autosi katsastukseen.

Jos ajoneuvolle edellytetään päästömittausta sekä OBD-mittausta, on molemmista esitettävä katsastuksessa todistus.

OBD-mittaukset

Meillä onnistuvat myös ajoneuvon oman tietojärjestelmään tallentuneiden tietojen OBD-mittaukset. OBD-diagnostiikkajärjestelmä valvoo moottorin ja pakokaasujen puhdistuksen toimintaa.

Vuosimallin 2001 ja uudempien bensiinimoottorilla varustettujen autojen katsastuksessa myös OBD-mittaus on pakollinen. Alle 10-vuotiaista bensiiniautoista ja vuonna 2016 tai myöhemmin käyttöönotetuista dieselautoista päästöt tarkastetaan tekemällä vain OBD-mittaus.

 

Jaa:

Toimipisteet
HERTTONIEMI, HELSINKI

Aukioloajat
ma–pe 08:00 – 17:00

Puhelinnumero
010 423 9550

Osoite
Mekaanikonkatu 25
00880 Helsinki

TAMMISTO, VANTAA

Aukioloajat
ma–pe 08:00 – 17:00

Puhelinnumero
09 7555 550

Osoite
Arinatie 4
01520 Vantaa

Palvelut
Ajankohtaista

Auton katsastus – milloin, miksi ja miten?

Katsastusvelvolliselle ajoneuvolle on suoritettava tietyin väliajoin määräaikaiskatsastus, jossa tarkastetaan ajoneuvon kunto, rekisteriin merkityt tiedot sekä valvotaan ajoneuvoon kohdistuvien verojen ja maksujen suorittamista. Ajoneuvoa ei saa

Resurs – Maksa omaan tahtiin

Maksa myöhemmin ­– omaan tahtiisi Ostaessasi First Stop Tilillä valitset milloin ja miten haluat maksaa. Saat jopa 12 kuukautta korotonta maksuaikaa. Tilin hakeminen on helppoa