Rengasmerkinnät

Ennen kuin ostat tai vaihdat renkaat, on renkaista ja rengasmerkinnöistä hyvä tietää hieman enemmän.

EU:n rengasmerkintäasetus on ollut voimassa vuodesta 2012 lähtien. Se tarjoaa eurooppalaisille kuluttajille tärkeää informaatiota renkaiden polttoainetehokkuudesta, turvallisuudesta ja melutasosta vierintävastusta, märkäpitoa ja melua koskevien tietojen kautta. Merkintäjärjestelmä tarjoaa kuluttajille avointa ja puolueetonta tietoa renkaiden laadusta ostopäätöksen tueksi. Näin valistuneempien valintojen tekeminen ajotyylin sekä vallitsevien ilmasto- ja tieolosuhteiden mukaan mahdollistuu.

EU:n rengasasetus muuttui 1.5.2021 alkaen. Se kattaa henkilöautojen (C1) ja pakettiautojen (C2) renkaiden lisäksi myös kuorma- ja linja-autojen (C3) renkaat. Merkinnän ulkoasu muuttuu. Polttoainetehokkuutta, märkäpitoa ja melua osoittavaa asteikkoa on muutettu selkeämmäksi ja uutena merkintänä lumisille ja jäisille teille soveltuville renkaille otetaan käyttöön omat symbolit. Lumipidon symbolin saa rengas, jolla on vähintään säädöksessä UNECE Regulation No 117 määritetty lumipidon minimi-indeksiarvo. Jääpitosymbolin saa rengas, jolla on vähintään jääpidon minimi-indeksiarvo. EU-rengasmerkintä ei koske nastarenkaita.

Kaikki nykyisessä EU-rengasmerkinnässä olevat tiedot päivitetään uuteen muotoon. Vierintävastus- ja märkäpitoluokkia on yksinkertaistettu niin, että asteikko on nyt A–E. Ennen luokkaan E kuuluneet renkaat siirtyvät luokkaan D ja ennen luokkaan F kuuluneet renkaat siirtyvät luokkaan E. Melutasoa ei ilmoiteta enää ääniaalloilla, vaan desibeliluvulla ja kirjaimella A, B tai C.

Lisäksi merkinnän oikeaan yläkulmaan lisätään QR-koodi. Koodit ovat rengasmallikohtaisia, ja ne linkitetään EPREL-tietokannassa (European Product Registry for Energy Labelling) oleviin tuotetietoihin, jolloin kuluttajat saavat helposti lisätietoa renkaista yksinkertaisesti skannaamalla koodin.

Huomioitavaa

Merkinnän ulkoasu on uudistunut

Kaikki tuotteemme (henkilöautonrenkaat, pakettiautonrenkaat, kuorma- ja linja-autonrenkaat) toimitetaan varustettuna tarralla, jossa on tuotetiedot ja lisätiedot saatavilla olevista teknologioista, kuten RFID kuorma- ja linja-autonrenkaisiin ja Noise Absorber henkilöautonrenkaisiin.

Jaa:

Toimipisteet
HERTTONIEMI, HELSINKI

Aukioloajat
ma–pe 08:00 – 17:00

Puhelinnumero
010 423 9550

Osoite
Mekaanikonkatu 25
00880 Helsinki

TAMMISTO, VANTAA

Aukioloajat
ma–pe 08:00 – 17:00

Puhelinnumero
09 7555 550

Osoite
Arinatie 4
01520 Vantaa

Palvelut
Ajankohtaista

Auton katsastus – milloin, miksi ja miten?

Katsastusvelvolliselle ajoneuvolle on suoritettava tietyin väliajoin määräaikaiskatsastus, jossa tarkastetaan ajoneuvon kunto, rekisteriin merkityt tiedot sekä valvotaan ajoneuvoon kohdistuvien verojen ja maksujen suorittamista. Ajoneuvoa ei saa

Resurs – Maksa omaan tahtiin

Maksa myöhemmin ­– omaan tahtiisi Ostaessasi First Stop Tilillä valitset milloin ja miten haluat maksaa. Saat jopa 12 kuukautta korotonta maksuaikaa. Tilin hakeminen on helppoa