Jakohihnan vaihto

Auton moottorin jakopään hihnan vaihto tehdään aina valmistajan suositteleman vaihtovälin mukaan.

Jakohihnan vaihto on moottorin toiminnan kannalta tärkeä toimenpide, sillä jos hihna katkeaa, seurauksena voi olla tuhansien eurojen vahinko. Älä siis odottele varoitusvalon syttymistä kojetauluun, sillä hihnan katkeaminen ei ennakkovaroituksia anna.

Milloin hihna kannattaa vaihtaa?

Auton huoltokirjasta yleensä näkee vaihtovälin kilometreinä ja vuosina, mutta kun autolla on ajettu 90 000-200 000 kilometriä, olisi hihna syytä jo vaihtaa. Jos taas ajat vain vähän vuodessa, saattaa aika tulla täyteen ennen kuin kilometrejä on kertynyt ohjeen mukainen määrä. Myös auton ikä vaikuttaa hihnan vaihtoväliin ja tämä yleensä ilmoitetaan auton ohjekirjassa.

Yleensä, kun puhutaan jakohihnan vaihdosta, tarkoitetaan todellisuudessa koko osasarjaa. Hihnan vaihdon lisäksi vaihdetaan kaikki tarvittavat rullat ja kiristimet, joiden avulla jakopää toimii oikein ja luotettavasti. Monessa autossa jakohihna pyörittää myös vesipumppua. Vesipumppu kannattaa ehdottomasti tällöin vaihtaa jakohihnan kanssa samaan aikaan, sillä jakohihnan huollon yhteydessä hihna on irrotettu, joka on myös tehtävä, jos vesipumppu vaihdetaan erikseen. Näin säästytään ylimääräisiltä kuluilta ja jos vanha vesipumppu alkaisi vuotamaan uuden hihnan vaihdon jälkeen, pystymme antamaan täyden takuun varaosille ja töille.

Monissa autoissa perinteinen jakohihna on korvattu ketjulla, joka on hihnaa kestävämpi vaihtoehto. Ketju voi kuitenkin myös venyä tai kulua, jolloin sen katketessa vauriot ovat perinteisen jakohihnan katkeamisen kaltaiset.

Aallon Autossa jakopään huollot ja korjaukset tehdään aina korkealaatuisilla ja luotettavilla osilla!

Jaa:

Toimipisteet
HERTTONIEMI, HELSINKI

Aukioloajat
ma–pe 08:00 – 17:00

Puhelinnumero
010 423 9550

Osoite
Mekaanikonkatu 25
00880 Helsinki

TAMMISTO, VANTAA

Aukioloajat
ma–pe 08:00 – 17:00

Puhelinnumero
09 7555 550

Osoite
Arinatie 4
01520 Vantaa

Palvelut
Ajankohtaista

Auton katsastus – milloin, miksi ja miten?

Katsastusvelvolliselle ajoneuvolle on suoritettava tietyin väliajoin määräaikaiskatsastus, jossa tarkastetaan ajoneuvon kunto, rekisteriin merkityt tiedot sekä valvotaan ajoneuvoon kohdistuvien verojen ja maksujen suorittamista. Ajoneuvoa ei saa

Resurs – Maksa omaan tahtiin

Maksa myöhemmin ­– omaan tahtiisi Ostaessasi First Stop Tilillä valitset milloin ja miten haluat maksaa. Saat jopa 12 kuukautta korotonta maksuaikaa. Tilin hakeminen on helppoa