Sähkö- ja hybridiautojen korkeajänniteakkujen kuntotestaus on Aallon Autolla jo arkipäivää

Erityisesti sähköautojen yleistyminen, ikääntyminen ja käytettyjen sähköautojen lisääntyvä osuus vaihtoautokaupassa muuttaa autoalaa vauhdilla. Tarve korkeajänniteakkujen kunnon tarkkaan arviointiin kasvaa ja siihen etsitäänkin aktiivisesti luotettavia keinoja. Tähän haasteeseen vastaa Aviloo-testi, joka tarjoaa kätevästi ja nopeasti korkealaatuista tietoa akun kunnosta. Mikä on Aviloo-testin ja siitä saatavan todistuksen arvo?

Akkutesti ja sertifikaatti lisäävät kaupanteon luotettavuutta

Sähköauton akun kunto vaikuttaa suuresti auton jälleenmyyntiarvoon, minkä myötä se kiinnostaa niin sähköauton myyjää kuin ostajaa. Akun kuntotarkastus on ennen kaikkea riskienhallintaa – kun akun todellinen kunto pystytään todentamaan, välttyy ostaja huomattavilta taloudellisilta riskeiltä ja saa mielenrauhaa ostopäätöksen tekemiseen.

Aviloo-akkutesti ja siitä saatava todistus tuovat turvaa niin myyjälle kuin ostajalle, sillä ne todentavat akuston kunnon sekä kertovat tulevista mahdollisista korjauskuluista. Testin avulla pystytään osaltaan helpottamaan käytettyjen sähköautojen ja hybridien kauppaa, kun turha epäluulo ja huoli poistuvat sekä myyjän että ostajan harteilta.

Mikä on Aviloo-testi?

Monet akkutestauslaitteet pystyvät mittaamaan auton ohjainlaitteesta valmistajan määrittämän SoH-arvon (State of Health), joka kertoo pääasiassa akun luonnollisesta ikääntymisestä pitkällä aikavälillä. Ohjainlaitteesta saatava arvo saattaa vääristyä vikatilanteissa eikä se usein kerro olemassa olevasta tai alkavasta viasta, toisin kuin AVILOO Battery Diagnosticin kehittämä TÜV-sertifioitu akkutesti. Aviloo-testillä saadaan nopeasti täsmällistä tietoa akun kunnosta testaushetkellä ja se on markkinoiden ylivoimaisin verrattaessa nopeutta ja tiedon tarkkuutta. Aallon Autolla sähköauton tai hybridin akun Aviloo Premium-testin hinta on 129 €, kun nopeampi Flash-testi kustantaa 89 €.

Varaa aika sähköauton akun Premium- tai Flash-testiin!

Erityisesti Aviloon Flash-testi on vaivaton ja ripeä toteuttaa. Esimerkiksi sähköauton koeajon yhteydessä ostaja voi ajaa sovittuna aikana akkutestauksia tekevän autohuoltoon, jossa autolle suoritetaan nopea Flash-testi auton akun kunnon varmistamiseksi. Ostaja voi vaatia vaihtoautoliikkeeltäkin akkutestin tekemistä ennen auton ostoa. 

Flash-testin ajaksi auto kytketään kiinni testilaitteeseen, joka tuottaa minuuteissa auton sen hetkisestä datasta ja historiasta tarkkaa ja luotettavaa tietoa, jota myös käyttäjä pystyy itse tulkitsemaan sertifikaatista. Mikäli poikkeamia ilmenee, voidaan samalla laitteella suorittaa kattavampi Premium-testi. Lisäksi Aviloon asiantuntija käy läpi mahdolliset poikkeamat.

 

MITÄ HYÖTYJÄ AVILOO-TESTI TARJOAA?

  • Auton akun kunnon todistaminen: Akkujen ikääntymisessä on eroja. Aviloo-testin avulla auton akun kunto on mahdollista todistaa kattavasti ja luotettavasti.
  • Varhaisten vikojen tunnistaminen: Testillä voidaan havaita akun mahdollisia alkavia vikoja jo ennen kuin ne näkyvät auton toiminnassa, mikä ennaltaehkäisee ongelmia ja suurempia kustannuksia.
  • Helppo käyttää ja tulkita: Etenkin Flash-testi on nopea tehdä ja tulosten tulkitseminen onnistuu käyttäjältä itseltään. Lisäksi Aviloon asiantuntija käy läpi mahdolliset poikkeamat.
  • Luottamuksen kasvattaminen: Akkusertifikaatti kasvattaa luottamusta, sillä se tarjoaa objektiivista tietoa akun kunnosta ja mahdollisista alkavista tai olemassa olevista vioista. Luotettava raportti akun kunnosta on erinomainen tuki kaupantekoon, jos sähkö- tai hybridiauton myynti tai hankinta on ajankohtaista.

 

Kätevästi vertailtavat testitulokset autovalmistajasta riippumatta

Aviloo on riippumaton toimija eli käyttää samaa laskentamenetelmää kaikkien ajoneuvomallien ja -valmistajien suhteen. Tämä eroaa valmistajien testeistä, joissa saatetaan käyttää toisistaan eroavia laskentamenetelmiä. Myös ohjainlaitteelta luettu tieto on valmistajakohtainen eikä näin ollen vertailukelpoinen. Aviloo-testin avulla akkutestaamisesta tulee luotettavaa ja vertailukelpoista automerkistä tai -mallista riippumatta. Aviloon akkutesti on yksityiselle sähköauton myyjälle hyvä sertifikaatti akun kunnosta – kun akun tila on tiedossa ja mahdolliset alkavat viat poissuljettu, lisääntyy ostajan luottamus ja myyntiprosessi helpottuu. Testi tarjoaa siis arvokasta tietoa ja turvaa kaupantekohetkellä ja sen vaivattomuus sekä riippumaton, helposti tulkittava todistus mahdollistavat omalta osaltaan sähköautojen jälkimarkkinan kasvua.

Aviloo-testistä apua myös varhaisten akkuvikojen tunnistamiseen

Aviloo-testi ei ainoastaan todista auton akun kuntoa luotettavasti, vaan auttaa myös varhaisessa vikojen tunnistamisessa. Jos akkutestistä paljastuu vikoja tai alkavia ongelmia, on Aallon Auto apunasi. Koulutetut ja asiantuntevat mekaanikkomme ovat tukenasi kaikissa sähkö- ja hybridiautoihin liittyvissä haasteissa. e-Expert-ketjuun kuuluminen takaa, että ylläpidämme ja kasvatamme sähkö- ja hybridiautoihin liittyvää osaamistamme jatkuvasti.

Aallon Auton toimipisteet Helsingin Herttoniemessä ja Vantaan Tammistossa tarjoavat akkujen kuntotestausta autosi merkistä riippumatta. Katso lisätietoja Aviloo-testistä täältä!

Kuvat

Jaa:

Toimipisteet
HERTTONIEMI, HELSINKI

Aukioloajat
ma–pe 08:00 – 17:00

Puhelinnumero
010 423 9550

Osoite
Mekaanikonkatu 25
00880 Helsinki

TAMMISTO, VANTAA

Aukioloajat
ma–pe 08:00 – 17:00

Puhelinnumero
09 7555 550

Osoite
Arinatie 4
01520 Vantaa

Ajankohtaista

Auton katsastus – milloin, miksi ja miten?

Katsastusvelvolliselle ajoneuvolle on suoritettava tietyin väliajoin määräaikaiskatsastus, jossa tarkastetaan ajoneuvon kunto, rekisteriin merkityt tiedot sekä valvotaan ajoneuvoon kohdistuvien verojen ja maksujen suorittamista. Ajoneuvoa ei saa