jakohihnaAuton moottorin jakopään hihnan vaihto tehdään Aallon Auton toimipisteissä (Helsinki ja Vantaa) aina valmistajan suositteleman vaihtovälin mukaan. Jakohihnan vaihto on moottorin toiminnan kannalta tärkeä toimenpide. Hihnan katketessa seurauksena voi olla tuhansien eurojen vahinko. 

Älä siis odottele minkään varoitusvalon syttymistä kojetaulusta, sillä kun hihna katkeaa, se ei ennakkovaroituksia anna.

Milloin hihna kannattaa vaihtaa?

Auton huoltokirjasta yleensä näkee vaihtovälin kilometreinä ja vuosina, mutta kun autolla on ajettu 90 000-200 000 km olisi hihna syytä jo vaihtaa. Jos taas ajat vain vähän vuodessa, saattaa aika tulla täyteen, ennen kuin kilometrejä on kertynyt ohjeiden mukainen määrä. Auton ikä myös vaikuttaa hihnan vaihtotahtiin ja tämä yleensä ilmoitetaan auton ohjekirjassa.

Yleensä, kun puhutaan jakohihnan vaihdosta, tarkoitetaan todellisuudessa koko osasarjaa. Hihnan vaihdon lisäksi vaihdetaan kaikki tarvittavat rullat ja kiristimet, joiden avulla jakopää toimii oikein ja luotettavasti. Monessa autossa jakohihna pyörittää myös vesipumppua. Vesipumppu kannattaa ehdottomasti tällöin vaihtaa jakohihnan kanssa samaan aikaan, sillä jakohihnan huollon yhteydessä hihna on irrotettu, joka olisi myös tehtävä jos vesipumppu jouduttaisiin vaihtamaan erikseen. Tällöin säästytään ylimääräisiltä kuluilta, jos vanha vesipumppu alkaisi vuotamaan uuden hihnan vaihdon jälkeen, tällöin myös pystymme antamaan täyden takuun varaosille ja töille. 

Monissa autoissa onkin perinteinen jakohihna korvattu ketjulla, jolloin sen pitäisi olla huoltovapaa auton eliniän ajan. Ketju voi kuitenkin myös venyä tai kulua, jolloin sen katketessa vauriot ovat perinteisen jakohihnan katkeamisen kaltaiset. 

Aallon Autossa jakopään huollot ja korjaukset tehdään korkealaatuisilla ja luotettavilla osilla.

 
Voit katsoa oman autosi jakohihnan huoltopakettien hinnat alkaen täältä
 

 

Palvelu saatavissa seuraavista toimipisteistä: